Actueel

Correspondentieadres RPV Den Haag e.o.

Het correspondentieadres voor alle papieren post is:
RPV Den Haag e.o.
Postbus 45643
2504 BA  Den Haag

Inloopochtend woensdag 12 oktober a.s.

De Inloopochtenden zijn elke tweede woensdag van de maand, behalve in juli,  augustus en december tussen 11:00 en 13:00 uur.
Ook voor niet-leden in onze Haagse regio met welke vorm van reuma ook, die eens met een mede-patiënt willen praten, staat de inloopochtend open.
Meer informatie is te vinden op onze pagina Inloopochtenden.

Nieuwsflits 5 (september 2022)

Medio september 2022 wordt de Nieuwsflits nr 5 naar alle leden verstuurd. Met o.a. de uitnodiging voor de extra ALV van 18 oktober 2022; de ontzettend “zure appel” dat de hydro- en bechterew therapie stoppen per 1 januari 2023; en een aantal tips om alternatieven voor deze beweegactiviteiten te vinden. U kunt hem ook hier lezen of downloaden.

ReumaNederland en Sportfondsen gaan samenwerken

Na de samenwerkingen met de Wandelbond en NL Actief gaat ReumaNederland nu ook een samenwerking aan met Sportfondsen. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.
Met meer dan 3.000 medewerkers exploiteert Sportfondsen Groep, via een 100-tal ondernemingen, meer dan 550 voorzieningen zoals zwembaden, sporthallen, ijsbanen, multifunctionele sportcentra en sociaal-culturele centra. Lees hier het hele artikel.

Spijtig dat mede hierdoor de gesubsidieerde hydro- en bechterewtherapie bij de reumapatiëntenverenigingen zal verdwijnen.
Goed nieuws is wel dat het aanbod beweegtherapie in de toekomst breder en voor veel meer reumapatiënten toegankelijk zal worden.
Den Haag zelf heeft geen Sportfondsenbad, maar er zijn er wel een paar in de regio (o.a. Delft, Rotterdam).
We hopen dat deze overeenkomst op termijn een oplossing brengt voor de deelnemers aan de beweeggroepen, die volgend jaar niet meer bij ons terecht kunnen.

Zie voor meer en andere reumanieuws de website van ReumaNederland. Automatisch op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de (gratis) RondReuma Nieuwsbrief en kijk af en toe ook eens op het RondReuma Prikbord, een digitale plek van en voor alle mensen met reuma. Om van elkaar te leren, informatie te delen en tips uit te wisselen.

Warm weer en medicijnen, tips van ReumaZorgNederland

Er staan warme dagen voor de deur. Je houdt ervan, of je zoekt liever een koel toevluchtsoord. In beide gevallen is het belangrijk om goed op jezelf te letten. Maar ook op je medicijnen. Lees het gehele artikel op de website van ReumaZorgNederland.


Informatie over corona/COVID-19 vindt u op RIJKSOVERHEID en RIVM 

Zit u met specifieke vragen over de COVID-19 vaccinatie? De volgende webpagina’s bieden u meer informatie:
Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
Rijksoverheid vaccinatiestrategie
RIVM richtlijnen COVID-19 vaccinatie
ReumaNederland