Informatieavonden

Contactpersoon
Marijke Pleune
Tel. 0174 – 24 55 07
m.pleune@rpvdenhaag.nl

WIJKCENTRUM VREDERUST
naast flat ‘WILGENBURG’
Melis Stokelaan 2496W
2541 GS Den Haag

Elke derde dinsdagavond van de maanden april, mei, oktober en november. Iedereen is welkom, ook niet-leden.
Elke avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

19 november 2019:
Dr. R. Stuyt is Maag- Darm-Leverarts en verbonden aan het Haga Ziekenhuis te Den Haag.
Ontstekingsziekten van de darm (ziekte van Crohn en colitis Ulcerosa) komen vaker voor bij mensen met reumatische aandoeningen. Verschillende aspecten van deze darmaandoening zullen aan bod komen: wat zijn de symptomen, waar moet ik op letten , hoe wordt het vastgesteld en wat zijn de behandel-mogelijkheden?
Dr. Stuyt vertelt u er graag over.

Agenda

 21 april 2020:
Dr. S.M. (Mechiel) Korte
Dr. Korte is verbonden aan de Universiteit Utrecht/Ruhr-Universiteit Bochum, Associate Professor Neuroimmunopharmacology ( Division of Phamacology – Utrecht) en Guest Professor Biopsychology / Institute of Cognitive Neuroscience Faculty of Psychology  – Bochum.

Dr. Korte is ervaringsdeskundige en spreekt tijdens deze informatieavond over zijn Onderzoek naar vermoeidheid bij reuma.

In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen last van reuma. Door de medische vooruitgang is reuma tegenwoordig aan de  buitenkant vaak onzichtbaar. Toch heeft nog steeds 69% van de reumapatiënten problemen bij het dagelijks functioneren , zoals pijnlijke en stijve gewrichten, maar ook extreme vermoeidheid .
Dat laatste zien we vooral bij mensen die last hebben van ontstekingsreuma.  Extreme vermoeidheid gaat gepaard met een afname van geluk en een verminderd geestelijk welzijn. Dus door reuma daalt de kwaliteit van leven.

Voor de vermoeidheid bij reuma bestaat nog geen wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling.
Dr. Mechiel Korte deed hiernaar onderzoek (gesubsidieerd door ReumaNederland) en zal vertellen over zijn laatste wetenschappelijke doorbraak.