De RPV Den Haag e.o. bestaat 40 jaar in 2019

De Vereniging van Reumapatiënten Den Haag en omstreken, beter bekend als RPV Den Haag, viert dit jaar haar veertigjarig bestaan.
Op dinsdag 4 juni jl. werd hierbij stilgestaan met 165 aanwezigen in het gebouw van het Rode Kruis in Den Haag, onder wie een van de oprichtsters mevrouw Joke de Graaff (98 jaar).  Dat de vereniging nog altijd een belangrijke rol speelt voor reumapatiënten werd benadrukt in de speeches van de voorzitter Nathalie Bogte, drs Sija de Jong die ReumaNederland vertegenwoordigde, de reumatologen dr H.K. Ronday en dr Y.P.M. Ruiterman, en Stadsdeeldirecteur Harm Benthem.

Dr Ronday was gedurende 12 jaar medisch adviseur van de RPV Den Haag. Als grote blijk van waardering hiervoor kreeg hij door de heer Benthem de Stadsspeld van Den Haag  uitgereikt. Ook de heer Leo Noordermeer ontving de Stadspeld als blijk voor zijn inzet van meer dan 10 jaar als betrokken vrijwilliger voor de vereniging. 

Dr Ruiterman is de nieuwe medisch adviseur van de vereniging.

Voor een feestelijk middagprogramma vertrokken 155 reumapatiënten en begeleiders per bus naar De Westlandse Druif in Monster, waar zij na de lunch een rondleiding door de kassen en een boottocht door het mooie Westland maakten.

Een uitgebreid verslag van onze lustrumdag is terug te vinden in ons contactblad 3e kwartaal 2019.